WONEN - ZORG - SPECIALE PROJECTEN

Noorderkroon - Den Bosch

Home > Zorg > Noorderkroon – Den Bosch

Van den Beemd bouwt een brandwerende liftschacht met steenstrips aan de buitenzijde van woonzorgcentrum Noorderkroon


Passend en brandwerend.
Een bijzonder staaltje van vakmanschap levert Van den Beemd voor woningcorporatie BrabantWonen. Voor de aanpassing van woonzorgcentrum Noorderkroon in Den Bosch wil de corporatie het pand voorzien van een nieuwe lift. De nieuwe liftschacht komt buiten, tegen het bestaande gebouw en moet dus in kleur en uitstraling perfect aansluiten op het bestaande metselwerk. Daarbij moet de schacht een uur brandwerend zijn.

Bekleden met steenstrips.
De schacht voor Noorderkroon is opgebouwd uit een staalconstructie, bekleed met brandwerend isopaneel. Daarop heeft Van den Beemd cementgebonden vezelplaat bevestigd, waarop de steenstrips zijn verlijmd en gevoegd. We zijn verschillende keren met steenmonsters naar ’s-Hertogenbosch gereden om te overleggen met onze klant en te controleren of de steenstrips en de voegen exact dezelfde kleur hadden als het bestaande metselwerk. Daarbij moest de gebruikte voegspecie absoluut vochtbestendig zijn. Daarna is de vervaardigde liftschacht in twee delen naar Den Bosch getransporteerd, opgebouwd en gemonteerd.

Woonzorgcentrum Noorderkroon laat ouderen genieten van het leven. Mensen kiezen voor Noorderkroon als zelfstandig wonen thuis niet langer mogelijk is. Het gaat daarbij vooral om ouderen met een zorgvraag, mensen die op zoek zijn naar een beschermende woonomgeving ‘met zorg bij de hand’ of voor verblijf met zorg én behandeling.

 

Technische gegevens:
In 2 delen compleet met steenstrips gehesen en geplaatst (2x 17 ton).

Belangrijkste maatwerk:
Panelen cementgebonden beplakt met steenstrips (incl. portaal).

MEER WONEN PROJECTEN