INFRA

Centraal Station Tilburg

Home > Infra > Centraal Station Tilburg

Van den Beemd bouwt twee stalen liftschachten inclusief beglazing in Centraal Station Tilburg

Renovatie Station Tilburg. Om de toegankelijkheid en doorstroming te verbeteren heeft het station een nieuwe brede stationshal, een passage onder de sporen ter hoogte van de Willem II straat en een nieuwe entree aan de noordkant. De nieuwe stationshal wordt voor de reizigers aantrekkelijk gemaakt met diverse winkels en voorzieningen. Ook zijn er naar alle perrons opgangen met liften en roltrappen. Op die manier kunnen ook mensen die slecht ter been zijn zelfstandig met de trein reizen vanaf station Tilburg. Het stationsgebouw zelf is ingrijpend gerenoveerd en er komt een nieuw busstation.

Tijdens het plaatsen van de liftschachten werd i.v.m. veiligheid een treinvrije periode ingesteld, een zogenaamde buitendienststelling. We hebben de schachten in delen ingehesen via een tunnel onder het spoor door. Vervolgens is de schacht op locatie voorzien van de beglazing.

Naast het plaatsen van liftschachten, welke zijn afgewerkt met glas heeft Van den Beemd B.V. ook RVS zetwerk en aluminium  beplating geleverd en gemonteerd voor o.a. het afwerken van de trappen en roltrappen, de nieuwe luifel aan de noordzijde van het station en vloerroosters. (zie onderstaande foto's)

Technische gegevens:
In delen onder het spoor via de tunnel ingehesen.
In het werk beglaasd tussen 2 sporen.
RVS Rotules.
Zonder buitendienststelling treinvrije periode.
1x op middenperron.
1x op spoor 1.

Belangrijkste maatwerk:
De stationsoverkapping is een beschermd stadsgezicht.
Op locatie opgebouwd vanwege de stationskap.

MEER INFRA PROJECTEN