HORECA / SPECIALE PROJECTEN

Poppodium – Venlo

VAN DEN BEEMD MAAKT EEN SPECIALE LIFTSCHACHT MET GELUIDDEMPEND GLAS VOOR DE JUISTE AKOESTIEK

Om de juiste akoestiek in een gebouw te verkrijgen realiseert Van den Beemd een speciale liftschacht met geluiddempend glas. De geluidsisolerende beglazing is bruin getint. Hierdoor ontstaat een spannende aansluiting van de liftschacht en het prachtige modern vormgegeven interieur van het Poppodium in Venlo.

Een liftschacht met geluidsisolerende beglazing voor Grenswerk; hét Poppodium van Venlo. In het centrum van Venlo ligt een prachtig nieuw gebouw wat speciaal is ontworpen door de architecten Van Dongen & Koschuch. Van den Beemd zorgde voor een liftschacht met geluidsisolerende beglazing voor Poppodium Grenswerk in Venlo. In het eetcafé van het poppodium kan het aantal decibels hoog oplopen.

De beglaasde liftschacht bevindt zich tussen het eetcafé en de overige gebruiksruimtes zoals oefenruimten voor bands en artiesten. Wat als het geluid zich verplaatst via de liftschacht? Om dit te voorkomen heeft Van den Beemd een liftschacht ontwikkeld en gebouwd met glas dat tot 82 dB geluidsisolerend is. Een uitkomst voor de muziekliefhebbers. Zij kunnen nu van hun muziek genieten, terwijl elders in het gebouw zonder overlast andere activiteiten kunnen plaatsvinden. Grenswerk stelt zich als missie om een bijdrage te leveren aan het culturele klimaat in de gemeente Venlo en de regio, door mensen plezier te laten beleven aan alle aspecten van de popmuziek.

 

Technische gegevens:
Geheel is ingepast in de bestaande bouw (constructie).
De deurkaders gemonteerd en het geheel in het werk beglaasd.
De schacht is op de bestaande hoofdconstructie met rotules bevestiging gemonteerd.

Belangrijkste maatwerk:
Geïntegreerd in de moderne architectuur.
Geluidsisolerende beglazing.