HORECA

O’Learys – Westfield Mall of the Netherlands, Leidschendam

Home > Horeca > O’Learys – Leidschendam
fotografie: @vandenbeemd.nl

De liftschacht bij O’Learys is vanwege de routing van de schacht, de combinatie van beton, staal en de plaatsing van glas met rvs rotules spectaculair te noemen

 

De Liftschacht bij O’Learys bracht een flinke uitdaging met zich mee. De opdracht had een doorlooptijd van een krappe twee maanden. Daarnaast was er in het originele ontwerp geen rekening gehouden met de plaatsing van een liftvoorziening. Waar haal je dan de ruimte voor een lift vandaan?

‘René Boogaart van BIG horeca, onze opdrachtgever en exploitant van O’Learys, kwam pas in oktober 2020 in beeld. Omdat in de sportbar -die op de tweede etage is gevestigd- alles om klantbeleving draait, was wat hem betreft de afwezigheid van een lift een no-go. Het ontwerp van de trapopgang in combinatie met de liftschacht diende in zijn geheel uitgewerkt te worden. René Boogaart betrok Van den Beemd bij het proces, wij vroegen op onze beurt samenwerkingspartner Matel Metaal B.V. erbij en samen hebben wij gepuzzeld tot we de juiste oplossing vonden.’

Ook deze liftschacht moest op locatie worden opgebouwd. Op zich niet speciaal voor ons, de uitdaging zat vooral in het logistieke deel. O’Learys bevind zich in het winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands op de eerste verdiepin. Alle twaalf delen van de schacht zijn met behulp van een minihijskraan door de vide omhoog gebracht en ter plaatse op de bovenste verdieping van O’Leary’s samengesteld. Het glas is na plaatsing van de schacht aan de buitenzijde ervan aangebracht doormiddel van rvs rotules, dat vereiste nog meer nauwkeurigheid. Hetzelfde geldt voor de detailleringen van de trap ten opzichte van de bordessen. We hebben de lift in het ontwerp iets moeten verschuiven om aan de juiste doorloophoogte onder de bordessen te komen. Deze samenwerking -waarin ook onze opdrachtgever een enorme bijdrage heeft geleverd- heeft wederom een geweldig resultaat opgeleverd!

 

Technische gegevens:
RVS liftschacht.
Glas op rvs rotules. Belangrijkste maatwerk:
Geheel is ingepast in de bestaande bouw.
Stalen liftschacht is In delen naar binnen gebracht en ter plekke vervaardigd.
Het glas met rvs rotules is na plaatsing van de schacht ter plekke aangebracht.

MEER HORECA PROJECTEN