Stations ProRail / INFRA

Station Bergen op Zoom

Home > Stations ProRail > Station Bergen op Zoom

Van den Beemd integreert een stalen liftschacht met beglazing in de bestaande bouw bij Station Bergen op Zoom

Een liftschacht integreren in bestaande bouw is bij station Bergen op Zoom een belangrijk gegeven. Hier stond de natuurstenen borstwering voor de liftschacht al klaar. Door het maatwerk kon de liftschacht direct worden geplaatst op de borstwering. De liftschacht is compleet beglaasd tot op tunnelniveau ingehesen. Door gebruik van uitsluitend horizontale Schüco-profielen, is de schacht maximaal transparant.

Tijdens het plaatsen van de liftschachten ('s nachts) wordt i.v.m. veiligheid een treinvrije periode ingesteld (TVP), een zogenaamde buitendienststelling.

Technische gegevens:
Glas / horizontale Schüco-profielen.
Geplaatst tijdens treinvrije (TVP) periode.

Belangrijkste maatwerk:
Geïntegreerd in bestaande bouw.

Fotografie: Patricia Smits

MEER INFRA PROJECTEN