INDUSTRIE – SPECIALE PROJECTEN

Vitelia – Wanssum

[wpseo_breadcrumb]

Van den Beemd bouwt een stalen liftschacht met een lengte van 65 meter, het is de hoogste liftschacht die Van den Beemd tot nu toe heeft gebouwd

 

Het bijzondere van de liftschacht voor Vitelia te Wanssum zit in de  lengte van 65 meter; “Om de schacht te kunnen produceren, hebben we de lengte ver­deeld in vier stukken van 12,5 m en één stuk van 15 m”, vertelt Cor van den Beemd, directeur van Van den Beemd. “Tijdens de engineering van deze schacht is gebleken dat de mogelijkhe­den qua hoogte onbeperkt zijn, zelfs eventueel met glasbezet­ting. Ook voor het plaatsen van de schacht nemen we de volledige verantwoorde­lijkheid op ons. Tijdens de montage nemen we op alle verdiepingen veiligheidsmaatregelen en natuurlijk nemen we alle actuele voorschriften in acht.”

Voor de nieuwbouwlocatie Vitelia in Wanssum heeft Van den Beemd een liftschacht gebouwd. De delen zijn op locatie in gehesen en vervolgens gemonteerd. De liftschacht is afgewerkt met isopanelen, deze zijn deels 60 minuten brandwerend.

Vitelia te Wanssum is een grondstoffen op- en overslag Coöperatie, gelegen in de haven van Wanssum. Middels de hoge lift (65 m.) en 335 trappen heeft men toegang tot het 66 meter hoge silo complex. Met een grondstoffen inname capaciteit van 500 m3 per uur is Vitelia momenteel de snelste van het land. Met liefde voor het vak, gedrevenheid en passie voor de dieren, worden door Vitelia voeders geproduceerd voor kippen, varkens en koeien. Voer is van onschatbare waarde voor de gezondheid van dieren en heeft veel invloed op de smaak en samenstelling van melk, eieren en vlees.

 

Technische gegevens:
In 5 delen in gehesen en gemonteerd.
Isopanelen.
65 meter hoog. Belangrijkste maatwerk:
Hoogste stalen schacht gerealiseerd door Van den Beemd.
Brandwerend.
fotografie: @vandenbeemd.nl

MEER INDUSTRIE PROJECTEN