INDUSTRIE / SPECIALE PROJECTEN

Vitelia – Wanssum

EEN LIFTSCHACHT MET EEN LENGTE VAN 65 METER BIJ VITELIA, DE HOOGSTE STALEN LIFTSCHACHT VOOR DEN BEEMD TOT NU TOE

Voor de nieuwbouwlocatie Vitelia in Wanssum heeft Van den Beemd een liftschacht gebouwd. De delen zijn op locatie in gehesen en vervolgens gemonteerd. De liftschacht is afgewerkt met ISO panelen, deze zijn deels (60 minuten) brandwerend. Het bijzondere van de liftschacht voor Vitelia te Wanssum zit in de lengte van 65 meter.

Om de schacht te kunnen produceren, is de lengte ver­deeld in vier stukken van 12,5 m en één stuk van 15 m. Tijdens de engineering van deze schacht is gebleken dat de mogelijkhe­den qua hoogte onbeperkt zijn (ook eventueel met glasbezet­ting).

Alle verantwoordelijkheid.
Voor het plaatsen van de schacht nemen we de volledige verantwoorde­lijkheid. Tijdens de montage zorgen we ervoor dat op alle verdiepingen de veiligheidsmaatregelen worden gevolgd.

Vitelia te Wanssum is een grondstoffen op- en overslag Coöperatie, gelegen in de haven van Wanssum. Middels de hoge lift (65 m.) en 335 trappen heeft men toegang tot het 66 meter hoge silo complex. Vitelia heeft een grondstoffen inname capaciteit van 500 m3 per uur.

Technische gegevens:
In 5 delen ingehesen en gemonteerd.
ISO panelen.
65 meter hoog. 

Belangrijkste maatwerk:
Hoogste stalen schacht gerealiseerd door Van den Beemd.
Brandwerend.